Kalvokytkin ja kalvonäppäin

Kalvokytkin ja kalvonäppäin

Kalvokytkin ja kalvonäppäin ovat ohuille kalvoille painotekniikkaa käyttäen valmistettuja kytkinpaneeleita. Ne käyvät sovelluksiin, joissa käytetään pieniä jännitteitä ja pieniä virtoja, ja joiden kytkin voi olla palautuva. Kalvokytkin kytketään yleisesti erilliseen ohjauspiiriin. Kalvokytkin on luotettava ja helppo suunnitella niin visuaalisesti kuin toiminnallisestikin tuotteeseen sopivaksi.

Kytkin voidaan valmistaa suoraan kalvolla kytkeväksi, tai kytkentä  voidaan suorittaa metallisilla kytkimillä. Käytettäessä metallikaaria käyttäjälle saadaan aikaan  tuntuma näppäimistön painamisesta, ja valitsemalla sopiva metallikaari voidaan vaikuttaa näppäimen painamiseen tarvittavaan voimaan. Kalvokytkimen pintakalvoon voidaan painaa ikkunoita näyttöjä ja ledejä varten sekä tehdä erikoistehosteita preeglaamalla eli kohopainamalla.

Kalvokytkimellä on paljon etuja

Mekaanisita kytkimistä poiketen kalvokytkin on ohut ja kevyt, ja sen rakenne kestää kulutusta hyvin. Lisäksi kalvokytkin on roiske- ja pölytiivis. Käytön helpottamiseksi kalvokytkin mahdollistaa näppäimistön taustavalon ja sen pintaan voidaan kohopainaa käytäntöjä helpottavia tehosteita  - kuten numerokytkimissä numerot ylös muusta kalvopinnasta.

Kalvonäppäin suojaa ja kestää

Kalvonäppäin suojaa lialta ja muilta laitteen toimintaa riskeeraavilta aineilta näppäimien mekaniikkaa ja laitteen elektroniikkaa. Lisäksi kalvoon voidaan seripainotekniikalla painaa ikkunoita ja tai käyttöä helpottavaa informaatiota kalvon sisäpuolelle – tai kuten kalvokytkimiin preeglata eli kohopainaa näppäimien tuntuman helpottamiseksi numeroita, kirjaimia, pistekirjoitusta tai vaikka yrityksen logo.

Lisätietoa kalvokytkimistä? Ota yhteyttä!

Lisätietoa kalvokytkimistä ja kalvonäppäimistä. Ota yhteyttä:

Kempele
Teemu Pelttari, myyntipäällikkö
p. +358 40 538 2071

Helsinki
Vesa Kilpeläinen, myyntipäällikkö
p. +358 400 787 308

Vesa Toropainen, myyntipäällikkö
p. +358 400 719 543

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi ja yhtiön verkkotunnus.